. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Arhīvs >> LVA viesojas Tartu Universitātes studenti profesora Aadu Must vadībā

2006. gada 1. februārī Latvijas Valsts arhīvā viesojās Tartu Universitātes studenti profesora Aadu Must vadībā. Profesors kopā ar studentiem jau regulāri brauc uz Latviju, lai iepazītos ar Latvijas Valsts vēstures arhīvu un Latvijas Valsts arhīvu, Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas krājumiem, kā arī kontaktētos ar kolēģiem Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē.

Direktores vietniece Vera Guzanova studentus iepazīstināja ar Latvijas Valsts arhīva struktūru un pamatuzdevumiem. Par fondu rokasgrāmatas veidošanu un struktūru stāstīja Rita Aukona, par dokumentu digitalizāciju un datu bāzēm - Andra Āboliņa, par darbu ar sabiedrību - Jānis Riekstiņš un Iveta Šķiņķe. Aizrautīgo sarunu dēļ un diemžēl ierobežotā laika iespaidā izpalika ekskursija par arhīva glabātuvēm, tomēr Benita Alksne un profesors apmainījās domām arī par dokumentu saglabāšanas jautājumiem.

Kā nobeigumā atzina profesors Aaadu Must - igauņiem un latviešiem ir ļoti daudz kopīga, tāpēc biežāk jāsatiekas un jāmācās vienam no otra.

Sabiedrisko attiecību un dokumentu popularizācijas daļas
vadītāja vietniece I.Šķiņķe



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv